Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Оновлення головної сцени та глядацької зали – у київській опереті триває масштабна реконструкція (+фото, відео)

29 квітня 2020 року, 13:37

Київський національний академічний театр оперети під час карантину проводить реконструкцію головної зали. Планується замінити аварійні конструкції лож та балконів, зробити нову систему вентиляції, нове освітлення для фронтального світла сцени, виконати протипожежні роботи, встелити нову підлогу. Крім того, оздоблять залу ліпниною та розписом, а також забезпечать безбар’єрний доступ. Про це розповів директор та художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський.

«Усі будівлі театру, всі фойє – і нижні, і верхні поверхи майже завершені. У нас залишилася тільки зала глядача та головна сцена. Ця зала давно не ремонтувалася, а окремі її елементи вже були аварійними», – розповів Богдан Струтинський.

За його словами, у головній арці зали була тріщина; арки основних балконів, ложі бенуар та ярусу також мали незадовільний стан.

«Щоб зробити необхідні протиаварійні роботи потрібно мінімум півроку. Тому карантин, поки ми не граємо вистави, дозволив виграти час», – сказав керівник театру.

Наразі тривають демонтажні роботи, під час яких планується замінити аварійні конструкції та укріпити колони, які тримають ярус та ложу бенуар. Залу оздоблять ліпниною та розписом на тему історії мистецтва. Також будуть нові світлові ложі та нова електрика.

«Основну люстру ми міняти не будемо – тільки реставруємо, оскільки вона у дуже хорошому стані. Єдиний момент, що на ложі бенуар і на ярусі будуть додані нові бра. Крім того, додамо нові світлові прилади, які забезпечать фронтальну підсвітку сценічного простору», – розповів Богдан Струтинський.

Дотепер головну сцену підсвічували лише кутовим світлом з лож, яке не могло достатньо підсвітити обличчя акторів.

«Також по периметру ярусу повністю, за принципом лондонського Королівського театру, ми будемо підводити світлові прилади. Це дуже важливо для художнього образу вистави. Режисери матимуть більше можливостей для реалізації свого задуму», – наголосив Богдан Струтинський.

Він також додав, що планується вкласти паркет, який має значно покращити акустику приміщення.

Після реконструкції з’явиться інфраструктура та додаткові місця для людей з інвалідністю.

Відкриття головної зали заплановано на 1 жовтня – до міжнародного дня музики. Однак, 4 з 5 сцен Київського театру оперети будуть готові приймати глядачів тільки-но завершаться протиепідемічні заходи.

Богдан Струтинський підкреслив, що квитки, які були придбані на вистави головної сцени, залишаються дійсними та переносяться на новий сезон 2020-2021 року.

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці – підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial

Реконструкція Київського театру оперети

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]