Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Якщо керівники підприємств порушують права працівників – треба звертатися до суду»

29 квітня 2020 року, 12:15

Якщо керівники підприємств порушують права працівників під час дії обмежувальних заходів – треба звертатися до суду. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання ЗМІ. Зокрема, і щодо інформації, про те, що медиків стоматологій змушують писати заяви на відпустки за власний рахунок.

«Хочу наголосити: запроваджений в Україні карантин не є приводом для звільнення співробітника чи відправлення його у таку відпуску. Положення Кодексу законів про працю не дають такого права. Якщо людина вважає дії роботодавця незаконними, треба звертатися до суду з позовом про порушення трудових прав», – підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко нагадав, що на час обмежувальних заходів у столиці тимчасово обмежили надання стоматологічних послуг, крім невідкладних випадків. Рішення про невідкладність у кожному конкретному випадку ухвалює лікар-стоматолог.

«Таке рішення зумовлене турботою про здоров’я лікарів та пацієнтів. Адже надання стоматологічних послуг людині, хворій на коронавірус, є небезпечним. Бо людина може не знати, що інфікована», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, під тимчасову, вимушену заборону підпала діяльність суб’єктів господарювання, що передбачає надання наступних послуг: ортодонтія, хірургічна стоматологія, терапевтична та дитяча стоматологія.

«Підкреслю. Йдеться про планові медичні послуги. І не тільки в стоматології. Також у місті поки не роблять планових операцій та обстежень у всіх медичних закладах. Тільки – невідкладні випадки», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]