Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перейменовано 10 столичних вулиць, ще 39 отримали нові назви

12 жовтня 2017 року

Перейменовано 10  столичних вулиць, ще 39 отримали нові назви

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування деяких вулиць, провулків та площі у столиці.

Зокрема, перейменовано:
1) вул. Красноводську на вул. Хотинську у Подільському районі;
2) вул. Дніпродзержинську на вул. Кам’янську  у Дарницькому районі;
3) вул. Миколи Лебедєва на вул. Юрія Поправки у Дніпровському районі
4) вул. Ярослава Галана на вул. Августина Волошина  у Солом'янському районі;
5) вул. Дніпропетровську на вул. Новокодацьку  у Солом'янському районі;
6) вул. Краснодонську на вул. Кучмин Яр  у Солом'янському районі;
7) вул. Лебедєва-Кумача на вул. Миколи Голего у Солом'янському районі;
8) вул. Соціалістичну на вул. Левка Мацієвича  у Солом'янському районі;
9) вул.Тимофія Шамрила на вул.Парково-Сирецьку у Шевченківському районі;
10) вул. Ежена Потьє на вул. Антона Цедіка  у Шевченківському районі.

Окрім того, нову назву — пров. Бориса Шахліна — отримав пров. Горького у Голосіївському районі. Перейменовано Дніпропетровське шосе на Дніпровське шосе, площу Інтернаціональну на площу Валерія Марченка, а провулку Краснодонському дали історичну назву — пров. Кучмин Яр.

Всі перейменування пройшли громадські обговорювання на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО.

Окрім того, визначено назви для 39 нових вулиць. Більша частина із них — 24 —  знаходяться у Голосіївському районі міста. Вони отримали імена Назарія Яремчука, Остапа Вересая, Бориса Матюшенка, Олександра Удовиченка, Сергія Шелухіна, Григорія Голоскевича, Феодосія Печерського тощо. Ще 15 нових вулиць розташовуються у Деснянському районі. Їм присвоєно імена Михайла Білинського, Василя Біднова, Родини Вороних, Ярослави Стецько, Григорія Косинки, Леся Танюка, Євгена Плужника, Іси Мунаєва тощо.

Дані рішення сприятимуть демократизації українського суспільства та його просування на шляху до європейських цінностей, а також вшанування пам'яті видатних діячів та відображення у топоніміці столиці основних подій боротьби українського народу за незалежність.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]