Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Петиція про будівництво парку замість висоток на Осокорках прийнята до розгляду

10 лютого 2016 року

Петиція про будівництво парку замість висоток на Осокорках прийнята до розгляду

Електронна петиція під назвою “Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків” набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради № 103/2006 від 8.10.2015 “Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій”, кількість голосів, та прийнята до розгляду відповідно з Положенням.

Відтак, вказана петиція набрала 10957 голосів, при мінімально необхідних 10000.

Заступник міського голови-секретар Київської міської ради Володимир Прокопів вже доручив постійній комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також постійній комісії з питань екологічної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор електронного звернення Михайло Петелицький зазначає, що на південь від житлового масиву Осокорки, на місці озер і боліт, планується закладка промзони з хімічним виробництвом. “Уся ця територія є відносно дикою, "неушкодженою" містом. Це реальне дике болото і дуже красиві озера, до яких просто рукою подати - від найближчих будинків не більше 400 м. Це ареали гніздування і проживання дуже багатьох диких птахів, серед яких є чимало рідкісних», - пише автор петиції. Михайло Петелицький пропонує на цьому місці облаштувати ландшафтний природний парк з розвиненою інфраструктурою для еко-туризму, активного водного відпочинку, біговими і велодоріжками. Також автор петиції виступає за створення орнітологічних станцій на території створеного ландшафтного парку для спостереження за болотними птахами.

З повним текстом петиції можна ознайомитися тут: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=713

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]