Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Петро Оленич: Київ працює над забезпеченням покриття 4G у всьому місті

24 вересня 2021 року, 14:00

Керівник цифровізації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич провів робочу зустріч із представниками найбільших мобільних операторів щодо покращення 4G покриття у Києві.  Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Місто володіє інфраструктурою, необхідною для встановлення базових станцій. Стовпи освітлення, дорожня інфраструктура, комунальні заклади. Напрацювавши механізм взаємодії та рівного доступу для всіх операторів, ми зможемо забезпечити якісне 4G покриття в усьому місті», – заявив Петро Оленич.

Він зауважив, що Київ вже має досвід впровадження бездротової технології звʼязку LoRaWAN: розгортання міської опорної мережі та покриття районів міста, впровадження 4G у метро.

«Наша глобальна візія – використання сучасних IoT-технологій для ефективного вирішення проблем міста (контроль та моніторинг стану екології, транспорту, енергетики і ЖКГ тощо). Вже є перші успішні кейси реалізації із комунальними підприємствами міста, департаментами та службами міста», – розповів Петро Оленич.

Також CDTO Києва заявив, що співпраця міської влади та мобільних операторів  – ключ до впровадження сучасних технологій зв’язку не лише в Києві, а й у всій Україні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]