Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Київська міська рада вимагає негайної реакції правоохоронних органів щодо недопущення захоплення територій столиці

24 вересня 2021 року, 15:38

Із метою захисту прав територіальної громади міста Київська міська рада вимагає негайної реакції правоохоронних органів щодо недопущення захоплення земель столиці. Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко під час ефіру програми «Київ. Вдень» на телеканалі «Київ».

За словами Володимира Бондаренка, селища-сателіти Києва хочуть незаконним чином присвоїти землі столиці, а саме частину Національного природного парку «Голосіївський», Біличанського лісу та лісопаркової території Конча-Заспи.

«Необхідне негайне втручання правоохоронних органів, адже у протиправний спосіб відбуваються зміни меж міста Києва. Наразі деякі селища сателіти намагаються захопити землі територіальної громади Києва. Протистояння триває вже дуже давно, водночас усі судові рішення є на користь столиці. Держгеокадастр протягом двох років не вносить існуючу межу міста Києва до Державного земельного кадастру. Ця бездіяльність призводить до того, що деякі «сусіди» столиці, – зокрема, Коцюбинське та Козин, намагаються присвоїти сусідні з ними землі міста Києва до своїх територій та надалі розпоряджатися ними на користь власних інтересів», – зазначив Володимир Бондаренко.

Департамент земельних ресурсів уже направив відповідні повідомлення про злочин до ДБР, НАБУ, СБУ, а Київський міський голова Віталій Кличко особисто звернувся до посадових осіб Київської області, Держгеокадастру і правоохоронних органів з вимогою не допустити порушення прав територіальної громади міста Києва.

Нагадаємо, що депутати Київської міської ради підтримали звернення до Київської обласної ради, Офісу генерального прокурора, НАБУ, Головного управління СБУ в місті Києві та територіального управління ДБР щодо ситуації навколо протиправного вилучення земель територіальної громади Києва та намагання у позаправовий спосіб змінити межі міста Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]