Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Петро Пантелеєв: Ризики, пов’язані зі зміною правил закупівлі газу для теплопостачальних підприємств, необхідно вирішувати консолідовано, враховуючи інтереси місцевих громад

21 травня 2021 року, 13:43

Проблему зміни правил закупівлі природного газу для теплопостачальних підприємств України необхідно вирішувати на державному рівні. Разом із тим, нові умови роботи на ринку газу мають враховувати позицію місцевих громад та теплопостачальних підприємств, які повинні стабільно надавати послуги людям і вчасно розпочати опалювальний сезон. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Теплопостачальні підприємства країни зіштовхнулися з глобальною проблемою, яка може спричинити загрозу зриву опалювального сезону та руйнівні процеси для систем теплопостачання українських міст. Мова йде про зміну правил закупівлі природного газу для теплопостачальних підприємств, які використовують цей газ для виробництва теплової енергії, надання послуг гарячого водопостачання та централізованого опалення. Дія постанови про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу втратив чинність із 20 травня. Підприємства теплопостачання мають повністю перейти на ринкові умови придбання природного газу. Найголовніші ризики: нерегульоване коливання ціни на газ, відсутність оборотних коштів теплопостачальних підприємств для закупівлі природного газу, враховуючи нестабільність його вартості, ризик зростання вартості теплової енергії», – пояснив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що цього тижня Віталій Кличко як голова Асоціації міст України звернувся до Уряду щодо проблем гарячого водопостачання та ризику не розпочати опалювальний сезон в Україні. Вчора відбулася робоча зустріч представників Офісу Президенту, Уряду та мерів міст. Представникам міст пообіцяли, що питання, які залежать від центральних органів влади будуть оперативно вирішені, і міста не залишаться сам на сам із ризиками національного масштабу.

«Час до початку наступного опалювального сезону спливає дуже швидко. Загроза теплової кризи надзвичайно серйозна, і ми повинні продовжувати спільну роботу, щоб цього не допустити», – стверджує заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]