Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Почесні громадяни міста Києва отримуватимуть щомісячну матеріальну допомогу – Дмитро Загуменний

21 грудня 2018 року, 15:33

Київрада встановила додаткові права для почесних громадян міста Києва. Відповідне рішення підтримав 81 депутат, засвідчивши заслуги почесних громадян перед Києвом і їхній внесок у розвиток столиці. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Він розповів, що наразі в столиці мешкають 34 почесних громадянина, з яких 26 належать до соціально вразливої категорії осіб поважного віку.

«Почесні громадяни – це кияни, які зробили значний внесок у розвиток різних сфер життя столиці, збагатили культурну та інтелектуальну спадщину Києва, проявляли активну та плідну громадську діяльність. Серед них – лікарі, спортсмени, композитори, будівельники, державні діячі та діячі культури. Наше завдання як міської влади максимально підтримати киян, які все своє життя власною працею, здобутками покращували імідж столиці на міжнародній арені, сприяли розбудові та розвитку Києва», – сказав Дмитро Загуменний.

Відповідно до рішення Київради почесні громадяни отримали такі додаткові права:

- на отримання щомісячної матеріальної допомоги у розмірі п’яти прожиткових мінімумів, установлених законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, при досягненні пенсійного віку на підставі особистої заяви;

- на першочергове медичне обстеження та госпіталізацію в комунальних закладах охорони здоров’я;

- на першочергове проведення діагностичних та лікувальних процедур із застосуванням дороговартісного обладнання та медичних виробів (коронарографія, кардіостимуляторів, ендопротезування суглобів, слухових апаратів) у комунальних закладах охорони здоров’я тощо.

Також рішенням встановлено право на одноразову допомогу у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для чоловіка або дружини почесного громадянина у разі смерті (загибелі) почесного громадянина.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]