Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Подати запит на публічну інформацію до міської влади тепер можна через онлайн-сервіс на сайті КМДА

15 січня 2019 року, 14:04

Відтепер подати запит на доступ до публічної інформації, розпорядником якої є КМДА та її структурні підрозділи, стало ще простіше. На офіційному порталі Києва (https://kyivcity.gov.ua/) у тестовому режимі запрацював новий онлайн-сервіс – форма для подачі запитів.

Отже, подати запит онлайн можна у розділі «Публічна інформація» за посиланням.

Після натискання на кнопку «Подати запит на публічну інформацію», що розташована внизу сторінки, з’явиться форма для заповнення.

Запитувач має:

  1. Назвати себе.
  2. Обрати спосіб, яким він хоче отримати інформацію.
  3. Сформулювати зміст запиту (дати загальний опис інформації або вказати вид, назву, реквізити чи зміст документа, що стосуються запиту).

У разі потреби, до тексту можна долучити файли.

Після заповнення форми та її відправки запит, як і раніше, потрапить до управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА.

Як і раніше, подати запит на інформацію можна також іншими способами:

  • електронною поштою [email protected]
  • поштою на адресу: вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ (на конверті вказати: «Запит на інформацію»)
  • факсом за номером (044) 202-71-18

Також запит можна подати усно – телефоном за номерами: (044) 202-76-00, (044) 202-76-42.

Запит на інформацію має містити:

  • Ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є.
  • Загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо.
  • Підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Звертаємо увагу, що дублювати свій запит та надсилати його різними шляхами не потрібно. Усі запити незалежно від способу подачі (через онлайн-форму, електронною, звичайною поштою, факсом та усно телефоном) опрацьовуються однаково, відповідно до чинного законодавства.

Термін надання відповідей на запити становить 5 робочих днів. Розпорядник має право продовжити термін розгляду запиту до 20 робочих днів (із обов’язковим повідомленням запитувача), якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних.

Нагадаємо, що публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, а також у інших розпорядників, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]