Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 160 лікарів та фельдшерів опанували нове сучасне обладнання для непрямого масажу серця, закуплене бригадам київських «швидких» – Валентина Гінзбург

18 грудня 2019 року, 15:06

Понад 160 лікарів та фельдшерів Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва  пройшли тренування та опанували сучасне обладнання, яке вже найближчим часом буде встановлено у каретах «швидких». Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами, щороку медики «швидких» проводять понад 300 реанімаційних заходів, які необхідні, аби доставити людину до лікарні живою. На жаль, успішними з них є близько 80. Найчастіше застосовується непрямий масаж серця, який медичні працівники роблять власноруч.

«Мабуть, мало хто з нефахівців замислювався над тим, що це величезне фізичне навантаження, витримувати яке навіть досвідчений та фізично розвинутий фахівець не завжди може так довго, як того потребує пацієнт. Не говорячи вже про те, чи ефективним є виконання масажу серця під час транспортування хворого», – зауважила Валентина Гінзбург.

Відтепер у столиці з’явиться устаткування для виконання масажу серця, що зможе працювати так довго, як знадобиться.

«При цьому, пристрій незмінно дотримується рекомендованої глибини та інтенсивності компресії, а лікар у цей час зможе надавати пацієнтові іншу невідкладну допомогу», – пояснила директорка Департаменту.

Наразі, за словами Валентини Гінзбург, за кошти міського бюджету закуплено 22 пристрої для компресії грудної клітини. Це якісне, новітнє швейцарське обладнання, яке успішно використовується у 43-х країнах світу, а відтепер рятуватиме життя киян.

За прогнозами фахівців, із використанням нового устаткування кількість успішних реанімацій має значно збільшитися.

«Міська влада активно розбудовує медичну галузь столиці, обравши її одним із пріоритетних напрямів. І це зрозуміло, тому що від чіткої організації, фаховості медиків, впровадження нових технологій, використання сучасного інноваційного обладнання залежить найцінніше, що є в кожної людини, – життя. У цьому контексті переоцінити покращення якості надання екстреної медичної допомоги неможливо. Адже часто, саме від лікаря «швидкої», від його професійності, від наявності необхідного обладнання та медикаментів залежить доля людини, яка опинилася між життям та смертю», – підсумувала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]