Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 37 тисяч киян отримали повістки про призов на строкову військову службу, який розпочинається 1 жовтня

25 вересня 2019 року, 11:00

1 жовтня розпочинається черговий призов на строкову військову службу громадян від 20 до 27 років. План залучення для Києва складає 634 особи, із яких буде залучено до Збройних сил України 407 осіб, до Національної гвардії – 160, Державної прикордонної служби – 39, Державної спеціальної служби транспорту – 28. Про це повідомив під час прес-брифінгу у КМДА військовий комісар Київського міського військового комісаріату, полковник Сергій Клявлін.

За його інформацією, станом на сьогодні призову на строкову службу в Києві підлягає 53 133 особи. Відповідні повістки було вручено 37 629 особам із них, які мають з’явитись у військовий комісаріат, пройти медичну комісію і, згідно із результатами огляду та відбору, пройти до відповідних навчальних центрів.

«На жаль, явка на призовні пункти традиційно лишається доволі низькою. Багато киян ухиляються від цього різними способами. Хоча, що важливо, громадяни України, призвані на строкову військову службу, мають низку пільг. Насамперед, призовник перебуває на повному державному утриманні. Отримує щомісячне грошове забезпечення, яке, на жаль, не велике, але постійне – залежно від посади від 500 до 700 грн. Видатки на одного призовника складають 3935 грн, із яких 3842 грн – це одноразова виплата військовослужбовцю. При звільненні у запас військовослужбовець отримає одноразову матеріальну допомогу в розмірі 8 свої посадових окладів – від 2800 до 5600 грн. Якщо він сирота, то ця сума зростає до 12 посадових окладів. У ході несення служби обов’язково надається відпустка терміном на 10 днів», – повідомив військовий комісар.

Він наголосив, що час несення строкової служби входить до трудового стажу. Крім того, за військовослужбовцем зберігається місце роботи, якщо він до цього був офіційно працевлаштований, а також щомісячна середня зарплата.

«На жаль, деякі роботодавці, дізнавшись про те, що його працівник призивається на військову службу, намагається різними способами звільнити його з роботи. І це один із тих негативних факторів, що впливає на свідомість призовника. Якщо ж він навчався у навчальному закладі I-IV рівня акредитації, то на час несення служби йому надається на цей час академічна відпустка», – додав Сергій Клявлін.

Він також нагадав, що військовослужбовці строкової служби мають право на безкоштовний проїзд у всіх видах міського транспорту, окрім таксі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]