Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 53 тисячі киян отримають матеріальну допомогу з нагоди роковин Чорнобильської катастрофи

22 квітня 2020 року, 16:55

Із нагоди відзначення 34-х роковин Чорнобильської катастрофи у 2020 році окремі категорії малозахищених киян отримають матеріальну допомогу в рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам». Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, підписано відповідне розпорядження КМДА № 627.

«Одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу отримають 53 089 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. В умовах обмежувальних заходів, ці виплати мають допомогти людям, які зараз опинилися у складних життєвих обставинах», – зазначила Марина Хонда. 

Згідно із розпорядженням, матеріальна допомога в розмірі 600 грн буде виплачена:

  • дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою;
  • дітям-сиротам, потерпілим від Чорнобильської катастрофи, які втратили обох батьків;
  • особам з інвалідністю І групи, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, які належать до категорії 1 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У розмірі 500 грн:

  • дітям-сиротам, потерпілим від Чорнобильської катастрофи, які втратили одного з батьків.

У розмірі 400 грн:

  • особам, які належать до категорії І постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • дружині (чоловіку) померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У розмірі 300 грн:

  • особам, які належать до категорії ІІ постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Виплатять одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу на поточні рахунки в банках для виплати пенсій та на рахунки, відкриті у банку, що є учасником проєкту «Муніципальна картка «Картка киянина». Також пільговики, які отримують виплати через «Укрпошту», зможуть отримати допомогу у відділеннях установи, або виплати будуть доставлені разом із пенсією.

Одноразова адресна соціальна матеріальна допомога, яка не була своєчасно виплачена громадянину через незалежні від нього причини, в разі смерті цих громадян виплачується членам сім’ї померлого.

Особам, які одночасно належать до декількох категорій, надається одна допомога в більшому розмірі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]