Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 5 тисяч столичних пар скористалися послугою «Шлюб за добу» у 2018 році – Дмитро Загуменний

14 лютого 2019 року, 18:10

Послугою «Шлюб за добу» у 2018 році у столиці скористалося понад 5 тисяч подружніх пар. Для столиці цей сервіс дуже важливий, адже він дозволяє зробити процес юридичного оформлення шлюбу максимально зручним та комфортним. Про це повідомив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний під час церемонії вручення свідоцтва про шлюб подружній парі у РАЦСі Дарницького району.

Дмитро Загуменний особисто привітав молодят, що у День закоханих зареєстрували свої стосунки за скороченою процедурою, та вручив їм свідоцтво про шлюб.

«Коли люди вирішують одружитися, вони хочуть оформити свої стосунки швидко, без бюрократичної тяганини. І сервіс «Шлюб за добу» дає таку можливість. Велике навантаження припадає на визначні дати, як, наприклад, День закоханих. Сьогодні бачимо великий потік людей, але спеціалісти, які долучаються до цього процесу, роблять усе можливе, щоб юридичне оформлення шлюбу було більш зручним та комфортним. Сподіваюсь, що кількість охочих зареєструвати «Шлюб за добу» у столиці буде у геометричній прогресії збільшуватися. Місто за те, щоб у столиці створювались нові щасливі родини. А оформлення шлюбу було максимально зручним та комфортним», – зауважив Дмитро Загуменний.

«Шлюб за добу» – сервіс Міністерства юстиції, покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним. Проект передбачає відхід від старих бюрократичних радянських норм, які діють донині і примушують українців, подавши заяву, чекати щонайменше 30 днів. Послуга «Шлюб за добу» запроваджена 29 липня 2016 року.

Адреси місць у столиці, де можна зареєструвати свій шлюб за 24 години, на сайті Головного територіального управління юстиції у м. Києві: http://www.justicekyiv.gov.ua/chlub_za_dobu.html.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]