Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 671 млн грн збережено для бюджету Києва

31 травня 2021 року, 11:09

Північний апеляційний господарський суд скасував рішення місцевого господарського суду про стягнення з Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації на користь товариства «Київ Термінал» понад 671 млн грн збитків за розірвання інвестиційного договору щодо реконструкції Харківської площі.

За договором товариство «Київ Термінал» повинно було здійснити інвестування комплексної реконструкції Харківської площі, яка так і не була ними проведена. Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, у 2007 році між Департаментом економіки та інвестицій КМДА та товариством «Київ Термінал» був укладений інвестиційний договір про інвестування комплексної реконструкції Харківської площі з будівництвом транспортної розв’язки.

«Товариству були надані в оренду земельні ділянки на Харківській площі Дарницького району. Однак роботи виконані не були. У жовтні 2013 року Київська міська рада прийняла рішення про розірвання договору, у зв’язку з необхідністю використання вказаних земельних ділянок для суспільних потреб, зокрема, для реконструкції транспортної розв’язки на Харківській площі. У грудні 2013 року було укладено додаткову угоду про розірвання інвестиційного договору», – зазначив Володимир Бондаренко.

Він підкреслив, що спір у справі виник у зв’язку із наявністю, на думку товариства «Київ Термінал», підстав для солідарного стягнення збитків з Департаменту економіки та інвестицій КМДА та Київської міської ради, завданих внаслідок розірвання інвестиційного договору.

«Господарський суд першої інстанції задовольнив позов у частині стягнення прямих збитків у розмірі понад 671 млн грн, в іншій частині позову – відмовив. Не погоджуючись із таким рішенням, Департамент економіки та інвестицій КМДА звернувся до Північного апеляційного господарського суду з проханням скасувати рішення суду», – додав заступник міського голови.

За словами Володимира Бондаренка, 27 травня 2021 року судом було закінчено розгляд вказаної справи в апеляційному провадженні, оголошено вступну та резолютивну частини постанови суду. Ретельно дослідивши матеріали судової справи, колегія суддів апеляційного господарського суду дійшла висновку про відсутність підстав для виплати з бюджету міста Києва збитків у розмірі 671 млн грн на користь товариства «Київ Термінал». Рішенням суду першої інстанції було скасувати та відмовити у задоволенні позову товариству.

«Таким чином, Північний апеляційний господарський суд поставив крапку та зберіг для територіальної громади столиці понад 671 млн грн. Переконаний, що бюджет міста Києва точно зможе використати ці кошти на більш пріоритетні цілі», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]