Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 700 безпритульних тварин прихистили кияни у 2020 році

06 січня 2021 року, 14:11

За міською програмою прилаштування котів та собак минулого року 753 безпритульні тварини знайшли сім’ї. Про це йдеться в річному звіті комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

«Прилаштування безпритульних тварин у родини (адопція) залишається одним із головних наших завдань. Цей напрям разом зі стерилізацією допомагає вирішити проблеми безпритульних котів та собак у столиці, врегулювати їх чисельність гуманними методами. На жаль, у 2020-му нам вдалося знайти місця для проживання трохи меншій кількості тварин, ніж у 2019-му. Тоді ми прихистили у родинах киян понад тисячу чотирилапих щасливців. Але, зважаючи на карантин, показник цього року, на мій погляд, дуже непоганий», – повідомила в. о. директорки комунального підприємства Наталія Мазур.

За словами Наталі Мазур, минулоріч підприємство застосувало нові підходи для прилаштування тварин у родини. Стартувала програма «Стань моєю родиною», у межах якої відомі особистості долучаються до пошуку домівок для тварин із притулку в Бородянці. На радіостанції HAPPY RADIO з’явилася щотижнева рубрика, в ефірі якої ведучі розповідають про вихованців притулку.

У минулому році комунальне підприємство продовжило розвиток системи «Реєстр домашніх тварин». Лише у 2020 році фахівці КП зареєстрували більше 6000 тварин, зокрема й безпритульних. Також вдалося реалізувати чимало партнерських проєктів: з Першою лабораторією МРТ, КАРС «Київська служба порятунку», колегами з Борисполя та Кривого Рогу, ветеринарною клінікою «4 лапи», КОЗЖ «Счастливый берег» тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]