Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 70 найактивніших волонтерських організацій столиці нагородили подяками під час ІІІ Київського форуму волонтерів (+фото)

30 червня 2023 року, 17:45

У столиці відбувся ІІІ Київський форум волонтерів, який об’єднав найактивніші організації та рухи, що з перших днів повномасштабного вторгнення і до сьогодні допомагають фронту, вимушеним переселенцям та постраждалим від війни. Мета заходу – об’єднати якомога більше волонтерських течій у місті Києві та посилити взаємодію волонтерських організацій і влади. Під час форуму понад 70 найактивніших волонтерів та волонтерських організацій отримали подяки Київського міського голови.

«У Києві зареєстровано понад 650 організацій та установ, які займаються волонтерською діяльністю. Люди плетуть сітки, виготовляють окопні свічки, готують гарячі обіди, евакуюють цивільних із найгарячіших точок, закуповують спорядження, ліки та сухпайки, допомагають усім, хто цього потребує. Із самого малечку наші діти також долучаються до потужного українського волонтерського руху. Вони збирають кошти не гірше за дорослих, аби допомогти нашим Захисникам та Захисницям. Щиро вдячна кожному та кожній, що попри все ви продовжуєте активно волонтерити та щодня наближаєте нашу Перемогу!», – підкреслила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У рамках форуму відбулися дискусійні панелі, де учасники обговорили шляхи пошуку та отримання безповоротної фінансової допомоги неприбутковими організаціями. Також активна громадськість презентувала власні успішні кейси волонтерської діяльності, а всі охочі могли взяти участь у благодійному ярмарку «Світ Добра», де збирали кошти на ЗСУ.

«Волонтерство сьогодні – це не просто мейнстрим і потужний соціальний капітал. Це – віддзеркалення і втілення нашого українського національного духу. ІІІ Київський форум волонтерів укотре показав, як багато у нас активних людей, які роблять все можливе, щоб подолати наслідки війни та гідно протистояти ворогу. Завдяки таким заходам громадянське суспільство знає, що місто поважає діяльність волонтерів, чує їх і готове сприяти в реалізації ідей», – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Нагородження волонтерів та волонтерських організацій подяками Київського міського голови

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]