Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 80 тисяч гривень отримають кияни-учасники АТО на лікування

24 жовтня 2018 року, 18:28

Понад 80 тисяч гривень компенсації витрат на лікування отримають 7 киян-учасників антитерористичної операції. Таке рішення було прийнято сьогодні у Департаменті соціальної політики на засіданні комісії з розгляду питань щодо надання коштів на стаціонарне лікування, у тому числі, ендопротезування, слухопротезування та протезування ока, компенсації витрат на стаціонарне лікування, відшкодування коштів на складне протезування киянам-учасникам антитерористичної операції (у тому числі бійцям-добровольцям), які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

«Київська міська влада робить усе можливе, аби тим, хто захищав та продовжує боронити суверенність нашої країни, забезпечити гідний соціальний захист. У рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» передбачено низку соціальних гарантій (фінансових виплат) нашим захисникам та сім’ям героїв, що віддали своє життя під час цієї гібридної війни, і ця допомога має надаватися вчасно та в повному обсязі», – заявив голова комісії, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Це було перше засідання у рамках комісії, і в Департаменті соціальної політики запевняють, що в рамках даної програми продовжують збирати заяви від киян-учасників АТО задля надання необхідної компенсації.

Зазначимо, що програма передбачає наступні заходи:

  • компенсація витрат на стаціонарне лікування та відшкодування коштів на складне протезування киян-учасників АТО;
  • одноразова матеріальна допомога киянам-учасникам АТО у розмірі 5000 грн;
  • одноразова матеріальна допомога членам сімей киян, які загинули під час проведення АТО у розмірі 25 000 грн;
  • одноразова матеріальна допомога на поховання членам сімей киян, які загинули під час проведення АТО у розмірі 5 000 грн;
  • надання матеріальної допомоги на часткову компенсацію членам сімей загиблих (померлих) киян, які брали участь у проведенні АТО, на виготовлення та встановлення надгробків до 50 000 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]