Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Захистити від грипу дійсно ефективно зможе лише вакцинація – Валентина Гінзбург (+перелік закладів)

24 жовтня 2018 року, 17:44

Захистити від грипу дійсно ефективно зможе лише вакцинація. На цьому наголосила директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

«Із точки зору доказової медицини щеплення – найкраща профілактика грипу. Вакцина, яка містить білки вірусу, потрапляючи до організму людини, змушує імунну систему виробляти специфічні антитіла, тобто – імунітет до цього вірусу. Зважаючи на те, що ризик захворіти на грип посилюється в осінньо-зимовий період, вчасно проведена вакцинація зміцнить організм, зробивши його менш сприйнятливим до цієї хвороби. Особливо актуальним щеплення є для дітей, людей похилого віку, тих, хто страждає на хронічні захворювання чи за умов своєї роботи щодня стикається із великою кількістю людей», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директор Департаменту повідомила, що вже зараз щепитися від грипу у столиці можна, у тому числі, у визначених комунальних медичних закладах первинної ланки. Наразі Департамент охорони здоров’я затвердив перелік закладів охорони здоров’я для проведення вакцинації проти грипу мешканцям міста Києва.

«Механізм отримання щеплення наступний. Перш ніж вакцинуватися, необхідно проконсультуватися із лікарем та пройти елементарний медичний огляд. Потім – отримати направлення лікаря, оплатити вакцину в аптеці та зробити щеплення у вакцинальному кабінеті. Лише вакцинуючись в умовах медичного закладу ви можете бути впевненими, що препарат зберігався з дотриманням «холодового ланцюжка», щеплення проведено професійно, а у разі хоч і маловірогідних, але можливих небажаних реакцій із боку вашого організму, ви отримаєте вчасну та кваліфіковану допомогу», – наголосила Валентина Гінзбург.

У профільному Департаменті також повідомили, що наразі вакцинацію від грипу проводиться двома вакцинами ВАКСІГРИП ТЕТРА/VAXIGRIP TETRA, ціна якої складає 313 гривень та ДжіСі Флю, яка коштує 230 грн.

Щеплення мешканцям столиці проводиться незалежно від місця проживання. Медична складова (огляд лікаря, консультація, сама процедура) – безкоштовна. Спеціальної підготовки вакцинація проти грипу не потребує.

«Дуже раджу: прийдіть до лікаря самі, відведіть своїх дітей. Проконсультуйтеся та скористайтеся можливість захистити себе та близьких від хвороби, яка буває смертельно небезпечною! Особисто я і вся моя родина кожної осені робимо саме так!» – підсумувала Валентина Гінзбург.

Заклади охорони здоров’я для проведення щеплень проти грипу мешканцям міста Києва - за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]