Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад чотири тисячі киян подали заявки на спільну з «Київенерго» участь у знятті показань будинкового теплолічильника

28 лютого 2017 року, 17:13

Понад чотири тисячі киян на сьогодні подали заявку на спільне зняття показань із будинкових приладів обліку теплової енергії. Участь людей у знятті показань дає їм змогу розуміти обсяг споживання тепла будинком і вирішити проблеми безпосередньо з теплопостачальником. Про це йшлося під час інспекції зняття показань лічильника мешканцями будинків на вулиці Анни Ахматової, 30 і Єлизавети Чавдар, 8. Участь у ній взяв директор комунального підприємства «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях міста Києва» (КП ГВП) Дмитро Науменко.

Він нагадав, що для того, аби записатися на зняття показань теплолічильника, необхідно зателефонувати на «гарячу» лінію з питань ЖКГ (переважно для будинків комунальної власності) та до контактного центру ПАТ «Київенерго» – 1588.

«Дуже важливо, щоб у процесі зняття показань мешканцям доводилася інформація про попередні та поточні показання, дату останнього зняття інспекторами теплопостачальної організації та надано роз’яснення за необхідності. Наприклад, у будинку на вулиці Ахматової, є велика кількість комерційних приміщень. Однак вони мають окремі вводи на постачання тепла, і їх нарахування не перетинаються з нарахуваннями мешканців. Однак є випадки, де, навпаки, на плечі людей лягає оплата опалення магазинів, офісів тощо. Такі порушення ми виявляємо в процесі будинкових інспекцій і спільному знятті показань», – пояснив керівник КП ГВП.

Фахівець також звернув увагу власників квартирних лічильників на необхідність регулярної передачі показань спожитого квартирою тепла.

Це забезпечує справедливість розрахунків, адже коли одна квартира не вказує обсяги спожитого тепла, то їй нараховують нулі та в результаті один сусід економить за рахунок сусіда. Це питання слід вирішувати на законодавчому рівні – внесенням змін до відповідної постанови КМУ», – зазначив Дмитро Науменко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]