Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Попит на бюветну воду збільшується: кияни спожили за рік майже 90 млн літрів бюветної води

24 січня 2019 року, 14:01

Кияни все частіше використовують бювети, лише за минулий рік спожили близько 90 млн літрів бюветної води. Щороку ця цифра зростає, адже за останні 4 роки кількість робочих бюветних комплексів у столиці як завдяки ремонту, так і будівництву, зросла більше як на 30%. Про це під час відкриття бювету на вулиці Бахмацькій, 10 (Святошинський район) заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, міська влада продовжує відновлювати роботу бюветних комплексів, що дають змогу кожній київській родині отримувати якісну, а головне – безоплатну питну воду.

«Сьогодні ми відкриваємо новий бювет у спальному мікрорайоні Святошино, який у народі називають «Сахалін» через його віддаленість – на вулиці Бахмацькій, 10. Комплекс збудований на численні звернення мешканців Святошинського району. Відстань від цього мікрорайону до найближчого бюветного комплексу становила 1,5-2 км. У мікрорайоні проживає близько 20 тисяч жителів, із них значну кількість становлять громадяни похилого віку», – зауважив Петро Пантелеєв.

Як повідомили у Спеціалізованому водогосподарському комунальному підприємстві «Київводфонд», бювет збудований із модернізованими водорозбірними колонками, що додає значної зручності у користуванні, адже тепер достатньо просто натиснути кнопку, трохи зачекати – і вода потече до пляшки, а щоб зупинити її – достатньо просто відпустити кнопку. Такі ж сучасні бювети облаштовані ще у трьох районах столиці.

Петро Пантелеєв заявив, що за останні 4 роки кількість нових або відремонтованих бюветів Києва збільшилась на третину і наразі до послуг киян 169 бюветних комплексів. У планах міста до 2025 року відновити роботу 28 непрацюючих бюветних комплексів і збільшити їхню кількість до більш як двох сотень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]