Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Попри війну запит на сортування відходів у Києві не знижується і ми плануємо продовжувати встановлювати такі контейнери – очільник «Київкомунсервісу»

22 лютого 2023 року, 17:02

Запит на сортування сміття від киян зберігається попри війну. Столиця планує і надалі розміщувати контейнери для сортування сміття. Про це в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» заявив Максим Ляшкевич, директор комунального підприємства «Київкомунсервіс», що здійснює вивезення відходів у столиці.

За його словами, серед небезпечних відходів у спеціальних контейнерах відчутно побільшало батарейок. Люди почали масово використовувати хімічні джерела струму. Спеціальні автомобілі щодня забезпечують вивезення таких відходів, щоб складувати і направляти на переробку.

Максим Ляшкевич додав, що Київ продукує приблизно на 10% менше побутового сміття, ніж торік. Він пов’язує це з тим, що до міста повернулися не всі мешканці.

«Особливо знизилися обсяги великогабаритних відходів – люди майже не роблять ремонтів, не викидають меблі. Не витрачають кошти на поліпшення життя – чекають мирного часу й стабільності», – сказав Максим Ляшкевич.

Колосальною проблемою очільник Київкомунсервісу називає зростання кількості випадків вандалізму.

«Сам процес роздільного збору налаштований на свідомість киян. Контейнер слугує цивілізованому поводженню з відходами. Один такий «дзвіночок», наприклад, коштує 20 тисяч гривень (зараз вже 26). Але безхатьки або несвідомі громадяни руйнують майно громади міста. Треба таких зупиняти, якщо бачите вандалів», – наголосив Максим Ляшкевич.

Він розповів, що підприємство й місто витрачає значні ресурси, щоб обслуговувати контейнери, а потім їх ще й ремонтувати.

«Ті, хто ламає контейнер, роблять навколо такий безлад та звалище, що люди побоюються ним користуватися й думають, що то ми недопрацьовуємо. Конструкторам дали завдання придумати антивандальні пристрої, щоб безхатьки не могли «потрошити» контейнери для небезпечних відходів. Відремонтувати, поставити новий метал на помаранчевий контейнер коштує 1800 гривень», – зазначив Максим Ляшкевич.

Більш детально про роботу перевізників у перші дні війни та поточний стан сфери поводження з відходами у матеріалі Вечірнього Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]