Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Працівники мерії долучилися до написання диктанту національної єдності

09 листопада 2016 року

Працівники мерії долучилися до написання диктанту національної єдності

Сьогодні депутатський корпус Київради, працівники КМР, КМДА та комунальних підприємств столиці долучилися до написання радіодиктанту Національної єдності. Акція відбулася у Колонній залі мерії. 

“Мова — це основа ідентичності будь-якої нації. І, без перебільшення, це частина мого життя, і саме для того, аби популяризувати нашу рідну мову, показувати, що вона сучасна, я прийшов написати диктант. Сьогодні модно знати велику кількість мов, використовувати у розмові іноземні слова, але при цьому варто постійно вдосконалювати українську. І якщо результати диктанту мене не задовольнять, чесно скажу, - вчитимусь і буду виправлятися. І не потрібно боятися помилок, треба любити нашу мову, бо вона насправді одна  з наймилозвучніших у світі”, - говорить депутат Київради Юрій Сиротюк. 

Підбиватимуть підсумки у грудні. В ефірі Українського радіо оприлюднять імена переможців, загальну кількість учасників та найбільш поширені помилки.

Вперше радіодиктант національної єдності провели ще 2000-го . Щороку в День української писемності та мови все більше людей долучаються до акції. Листи на пошту Українського радіо для перевірки надходять з усіх областей України та з-за кордону: Німеччини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]