Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Представник уряду Норвегії відвідав один з київських дитсадків, у якому проведено термосанацію

08 лютого 2016 року, 17:29

Заступник Міністра закордонних справ Норвегії Торе Хаттрем спільно з директором КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» (КП «ГВП») Дмитром Науменком оглянули дитячий садок № 424, де проведено термосанацію будівель.

Представники уряду Норвегії висловлюють інтерес до того, наскільки ефективним є впровадження енергоефективних заходів в Україні. Адже значна частина фінансування проектів з енергозбереження здійснюється із залученням  грантів Фонду Е5Р та кредитних коштів НЕФКО (Північної екологічної фінансової корпорації), стейкхолдером якої є Норвегія.

«У цьому садочку утеплили стіни та покрівлю, замінили вікна та вхідні двері, реконструювали систему опалення та вентиляцію. Все освітлення замінене на ЛЕД. У приміщенні закладу віднині тепла підлога. Вартість цього проекту складає близько 5 млн грн. Згідно з розрахунками, окупиться цей проект за 10 років. Але від термосанації у цьому закладі є не тільки економічний ефект. Головне, що діти у цьому садочку тепер будуть почуватися комфортно. Раніше температура в зимовий період тут була близько 14 градусів. Зараз перебування в садочку є комфортним і для дітей, і для вихователів», – повідомив Дмитро Науменко.

Також важливим наслідком втілення проекту «Термосанація у бюджетних установах міста Києва» керівник КП назвав скорочення викидів парникових газів у атмосферу завдяки значному скороченню споживання теплової та електричної енергії.

«Реалізація Проекту дозволить досягти зниження обсягів споживання енергетичних ресурсів закладами більш ніж на 32 тис. Мвт/рік. Витрати на оплату спожитої теплової та електричної енергії буде зменшено більш ніж на 42 млн грн щорічно. Будуть створені комфортні умови для більш ніж 150 тисяч дітей та 5 тисяч педагогів і вихователів», – розповів Дмитро Науменко.

Нагадаємо, що у 2012 році міська влада ініціювала проект «Термосанація у бюджетних установах міста Києва». В рамках проекту передбачено реалізацію комплексу заходів, що забезпечать значне скорочення обсягів споживання енергетичних ресурсів. Проект передбачає здійснення заходів із термосанації 12 будівель бюджетної сфери, встановлення та модернізації ІТП (індивідуальних теплових пунктів) у 224 будівлях, встановлення сучасних світлодіодних світильників у приміщеннях 33 учбових закладів.   

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]