Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Приберемо Голосіїво разом: у парку Рильського пройшла масштабна толока

16 березня 2019 року
Приберемо Голосіїво разом: у парку Рильського пройшла масштабна толока
 
Сьогодні у Голосіївському парку відбулася велика весняна толока. Попри дощову погоду, близько трьохсот голосіївців взяли участь у прибиранні головного парку району - ім. Максима Рильського. Також висадили там 25 червоних дубів.
 
До толоки долучилися і представники міської влади: заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів, заступник голови КМДА Володимир Слончак, голова Голосіївської РДА Олександр Настасенко та представники кількох департаментів.
 
«Якщо ми кажемо, що в суботник можна вийти і облагоридити територію, яка є навколо тебе, то потрібно починати з себе і власними діями показувати приклад. Дуже тішить, що долучилися працівники місцевої адміністрації, КМДА, органів місцевого самоврядування, а також дуже багато мешканців сусідніх будинків і на своєму прикладі показують, що так взагалі можна. Ми витратимо один день, але величезна територія ввечері вже матиме інший вигляд, аніж мала вранці», - говорить заступник міського голови-серкретар Київради Володимир Прокопів. 
 
толока прибирання
 
Він також зазначив, що загалом по Голосіївсьому району більше 30 локацій, де відбуваються подібні акції, на яких за один день буде виконано колосальний об’єм роботи. 
Подібні суботники проводяться в парку ім. Рильського щороку, зазначає голова Голосіївської РДА Олександр Настасенко. 
 
«Кожен рік, весною і восени ми традиційно проводимо подібні заходи. Перш за все, тут в парку Рильського, адже він є візитівкою району, куди з’їжджаються відпочивати не лише голосіївці, а й мешканці інших районів та гості міста. Тому першочергово ми наводимо порядок тут», - розповів Настасенко. 
 
толока прибирання
 
За його словами, мешканці району відгукуються дуже активно на заклики суботників у парку, а часто буває, що й самі стають ініціаторами прибирань. Такі ініціативи місцева влада завжди підтримує і надає свою допомогу. 
 
Після прибирання усі учасники мали змогу пообідати смачною кашею та зігрітися гарячим чаєм.
Весняні толоки організовані з подання міського голови Віталія Кличка і вже майже три тижні комунальні служби і мешканці міста долучаються до прибирання своїх вулиць, парків та скверів.
 
толока, прибирання

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]