Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прокопів: Київрада вдосконалила порядок проведення громадських слухань

12 листопада 2019 року

Прокопів: Київрада вдосконалила порядок проведення громадських слухань

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили положення про порядок проведення громадських слухань у столиці.

Визначений порядок ліквідовує значні прогалини у процедурі підготовки та проведення громадських слухань. Відтак, громадяни отримали ще один інструмент прямого діалогу між владою та громадою.

«У новому порядку чітко регламентовані підстави визнання підписів недійсними, це дозволить уникнути фальсифікації чи підробки підписів. Також передбачено, що постійні профільні комісії мають заслуховувати результати пропозицій громадських слухань з обов’язковою участю ініціаторів слухань. Якщо надходить кілька ініціатив проведення слухань від різних груп, але щодо спільного питання, то проводять ті, які надійшли до Київради раніше. Повторні слухання з одного питання можуть проводитися не раніше, ніж за пів року після оприлюднення результатів попередніх», - розповів заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, також врегульовано питання інформування киян про проведення громадських слухань. Матеріали з відповідними результатами розміщуються на Єдиному веб-порталі міста Києва у спеціальному розділі «Громадська участь». 

Рішення підтримали 79 депутатів Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]