Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ закликає парламент збільшити штрафи за забруднення населених пунктів

12 листопада 2019 року

Київ закликає парламент збільшити штрафи за забруднення населених пунктів

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати  звернулися до Верховної Ради України щодо врегулювання проблемного питання викидання відходів у неналежних місцях.

Як зазначають депутати Київради, неконтрольоване й переважно безкарне викидання сміття в не призначених для цього місцях стало серйозною проблемою. Органи місцевого самоврядування не спроможні самостійно вирішити це питання. Адже передбачені чинним законодавством механізми притягнення до відповідальності винних у порушеннях в сфері поводження зі сміттям не є ефективним.

Зокрема, немає окремої статті, яка б передбачала відповідальність за викидання сміття.

Тому Київрада закликала Верховну Раду прискорити прийняття законопроекту «Про внесення змін та доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях)». Документ дозволить посилити відповідальність тих, хто засмічує місто та країну.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]