Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прокопів: Київрада вдосконалює порядок проведення громадських слухань

28 лютого 2019 року

Прокопів: Київрада вдосконалює порядок проведення громадських слухань

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали у першому читанні положення про порядок проведення громадських слухань у столиці.

Наразі місто послуговується порядком проведення громадських слухань, який Київрада затвердила у 2015 році. Але час показав, що вони є недосконалими. Зокрема не було передбачено кількості безпосередніх учасників для визнання легітимності слухань. Також зібрання неможливо було призначити у разі відсутності міського голови.

«Все це перешкоджало підготовці та проведенню слухань. Зокрема за останні 4 роки було проведено лише 10 таких заходів місцевої демократії. Ці цифри свідчать про те, що ми маємо спростити процедуру прямого діалогу між владою та громадою. Відтак, цим проектом рішення пропонується ліквідувати значні прогалини у процедурі підготовки та проведення громадських слухань», - зазначив ініціатор рішення заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Зокрема пропонується чітко регламентувати підстави визнання підписів недійсними. Це дозволить уникнути фальсифікації чи підробки підписів. Також необхідно врегулювати питання інформування киян про проведення громадських слухань.

Оскільки  до проекту рішення було напрацьовано низку додаткових пропозицій, документ ухвалили у першому читанні. Розглядатимуть вцілому на пленарному засіданні Київської міської ради після того, як профільна комісія опрацює всі надані правки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]