Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада виділила додаткові кошти на допомогу сім’ям учасників АТО

28 лютого 2019 року

Київрада виділила додаткові кошти на допомогу сім’ям учасників АТО

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

Згідно з рішенням, столиця додатково виділить 50, 986 млн грн на надання матеріальної допомоги киянам-уповноваженим членам сімей загиблих киян-учасників антитерористичної операції за належні для одержання або одержані ними земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

«Програма «Турбота. Назустріч киянам» завжди виступала суттєвою підтримкою від Київської міської влади для малозахищених верст населення. Тому змінами в Програмі ми додатково передбачили й ще одну виплату до визначних дат окремим категоріям соціально незахищених верств населення та ветеранам війни міста Києва», - коментує директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

Він також зазначив, що завдяки перерозподілу коштів із заходу Програми щодо забезпечення часткової компенсації витрат окремим категоріям киян на придбання продуктів першої необхідності стало можливим направити асигнування на наступні заходи:
- Забезпечення надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення міста Києва та киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, для райдержадміністрацій згідно з потребою -  47,6 млн грн;
- Забезпечення осіб пенсійного віку та осіб з інвалідністю мобільними системами екстреного оповіщення з їх абонентською підтримкою - 34,4  млн грн;
- Сприяти забезпеченню безкоштовним харчуванням та продуктовими наборами малозабезпечених одиноких громадян та інших верств населення міста Києва - 5 млн  грн.

«Також в Програмі з’явиться ще один захід  щодо виготовлення посвідчення бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України. На його реалізацію додатково з бюджету міста Києва буде виділено 4,8 тис. грн», - додав Юрій Крикунов.

Рішення підтримали 65 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]