Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прокопів: Україна напрацьовує механізми протистояння російській пропаганді

24 вересня 2018 року

Прокопів: Україна напрацьовує механізми протистояння російській пропаганді

Україна спільно з країнами Європейського Союзу та  Східного партнерства випрацьовує механізми боротьби з російськими маніпуляціями в інформаційному просторі. Це вкрай актуально в умовах військової агресії Росії, яка поширюється на інформаційну сферу в усьому світі. В основі цієї війни – поширення недостовірних, неповних та упереджених даних, а також маніпулювання суспільною свідомістю як громадян. На цьому наголосив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів під час конференції CORLEAP, яка проходить у Києві.

«За підтримки Київради було проведено семінар для молоді з питань протидії поширення дезінформації. Захід пов’язаний із проблемами поширення викривлених та маніпулятивних даних в медіапросторі. Він був спрямований на підвищення активності молодих людей у протидії поширенню дезінформації. Учасники мали проаналізувати новини, знайти першоджерело і переконатися в їхній достовірності. До семінару долучилися близько півсотні учасників з країн Східного партнерства та ЄС. Сьогодні ми оберемо групу, яка показала найкращий результат», - зазначив Володимир Прокопів.

За його словами, в рамках  конференції CORLEAP, де Україна була співголовуючою останній рік, ми відстоювали інтереси країн Східного Партнерства в контексті їх взаємин з ЄС. Зокрема працювали над поглибленням нашої співпраці в отриманні додаткової фінансової допомоги, в першу чергу, для органів місцевого самоврядування. Зокрема на реформування надання адміністративних послуг, реформу децентралізації та  впровадження інструментів прямої демократії.

«Ми працювали над залученням фінансових інструментів та експертної допомоги ЄС. Наша ціль –  зміцнення конкурентної позиції громад, активізація економічного зростання, створення робочих місць, підвищення якості життя мешканців громад. Всі ці елементи врахують у новій багаторічній фінансовій програмі ЄС. На її підставі формуватиметься бюджет ЄС після 2020 року», - наголосив Володимир Прокопів.

У рамках засідання сьогодні сторони обговорили муніципальну співпрацю та економічний розвиток на місцях. Також запланована сесія з питань фінансової допомоги ЄС місцевим та регіональним владам в країнах Східного партнерства.

«Наші цілі сьогодні –  поглиблення зв'язків між членами CORLEAP. Також ми маємо розробити більш конкретний план дій на найближчі 2 роки, і розглядаємо можливості фінансування місцевих та регіональних влад. Ми будемо продовжувати розвивати цю платформу, аби наша співпраця була ще більш плідною», - підкреслив перший заступник голови Європейського комітету регіонів Маркку Марккула.

Україна закінчує своє співголовування на конференції для обміну досвідом з партнерами країн Європейського Союзу та  країнами Східного партнерства. Сьогодні було обрано нового співголову країн Східного партнерства. Ним став голова Ради громад Вірменії Емін Єріцян.

Довідково: CORLEAP – це конференція місцевих і регіональних влад Європейського Союзу та країн Східного партнерства. Її мета – сприяння місцевій демократії та належному врядуванню на всіх рівнях співробітництва, як з ЄС, так і в рамках Східного партнерства. Крім того, цей орган служить основою для співпраці та обміну досвідом між членами Комітету регіонів ЄС і представниками місцевих та регіональних влад країн-партнерів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]