Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Протягом 2023 року з вулиць Києва демонтували майже 5 тисяч незаконно розміщених елементів благоустрою

12 січня 2024 року, 14:57

Протягом минулого року з вулиць столиці демонтували майже 5 тисяч елементів благоустрою, що були розміщені без дозвільних документів. Про це повідомив т. в. о. директора комунального підприємства «Київблагоустрій» Андрій Коваль.

«Левова частка демонтажів проведена фахівцями комунального підприємства. Ще частину демонтували власники самостійно на вимогу приписів від інспекторів благоустрою. Адже кожен об’єкт попередньо обстежують інспектори та вносять приписи. За відсутності дозвільних документів наші фахівці проводять демонтаж за дорученням Департаменту територіального контролю міста Києва», – розповів Андрій Коваль.

Він зазначив, що демонтажі відбуваються щодня за будь-яких умов. Влітку та восени найбільше демонтують елементів стихійної торгівлі. Протягом 2023 року в місті демонтували 1890 таких елементів: це продуктові лотки, столи, парасолі, торговельні намети тощо. Також серед іншого протягом року демонтовано близько 1350 тимчасових споруд, 702 засоби пересувної торгівлі та майже 930 інших незаконно розміщених елементів благоустрою.

«Торік також працювали над тим, щоб прибрати з вулиць столиці пам’ятні об’єкти, пов’язані з історією та культурою росії та срср. Такі демонтажі мають свої особливості. Залучаємо важку спеціалізовану техніку, часто працюють кілька бригад одночасно. Інколи з міркувань безпеки доводиться навіть тимчасово обмежувати рух на окремих ділянках вулиць. Але попри це ми продовжуємо дерусифікацію міста та прибираємо пам’ятки комуністичних часів», – зазначив Андрій Коваль.

Нагадаємо, що в липні 2023 року Київрада затвердила перелік пам’ятних об’єктів, що підлягають усуненню з публічного простору столиці. Йдеться про памʼятники, памʼятні знаки чи елементи оздоблення, повʼязані з комуністичним режимом, історією, культурою СРСР та росії, які містять радянські наративи й недостовірну історичну інформацію.

Також Уряд прийняв рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників деяких російських і радянських діячів, що дало можливість їх демонтувати. Протягом минулого року загалом із вулиць столиці прибрали близько 60 таких об’єктів.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]