Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Регламентна комісія підтримала Рамкову антикорупційну програму

22 червня 2016 року

Регламентна комісія підтримала Рамкову антикорупційну програму

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики погоджено проект рішення “Про затвердження Рамкової антикорупційної програми для міста Києва”.

Відповідна Рамкова програма об'єднує в собі стратегії, стандарти реформування, вимоги законодавства та новітні підходи міжнародних організацій до боротьби з корупцією, на базі яких буде розроблено антикорупційну програму Київської міської ради та виконавчого органу Київради (КМДА).

“Даний документ не є міською цільовою програмою чи програмою соціально-економічного розвитку, порядок прийняття яких чітко визначено нормативними документами. Це лише дороговказ, на підставі якого Київрада, структурні підрозділи виконавчого органу, райдержадміністрації, підприємства, установи та організації комунальної форми власності повинні розробити та затвердити антикорупційні програми на виконання Закону України “Про запобігання корупції”, — зазначив голова постійної комісії Київради з питань регламенту та депутатської етики Олег Макаров.

Загалом мета Рамкової програми — це істотне зниження корупції, як ключової проблеми столиці, збільшення довіри громадян і бізнесу до влади.

“Основними завданнями Програми є: покращення доступу до інформації, спрощення адміністративних процедур, впровадження механізмів внутрішнього і зовнішнього контролю, доведення справ до суду, механізмів аналізу скарг. Рамкова програма є новим підходом до планування антикорупційної діяльності на рівні міста”, — розповів керівник апарату виконавчого органу Київради (КМДА) Володимир Бондаренко.

Відповідний проект рішення депутати регламентної комісії підтримали одноголосно та запропонували доповнити документ пунктом 2 наступного змісту: “Секретаріату Київської міської ради протягом трьох місяців з дня офіційного оприлюднення цього рішення розробити і подати на затвердження Київській міській раді Антикорупційну програму Київської міської ради”. Також депутати рекомендували суб'єкту подання вдосконалити часові рамки виконання рішення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]