Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати хочуть створити ТКК, яка перевірятиме діяльність газових автозаправних станцій

22 червня 2016 року

Депутати хочуть створити ТКК, яка перевірятиме діяльність газових автозаправних станцій

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики депутати погодили створення тимчасової контрольної комісії з питань перевірки діяльності автозаправних станцій (в тому числі газових) та нафтосховищ (терміналів) на території міста Києва.

Передбачається, що ТКК перевірятиме діяльність газових та автозаправних станцій, а також нафтосховища на території Києва щодо відповідності їх діяльності вимогам законодавства та інтересам територіальної громади міста. Всі відповідні об'єкти повинні бути приведені у відповідність до норм чинного законодавства, або ж демонтовані.

Власники нелегально встановлених автогазозаправних станцій збагачуються за рахунок того, що банально не сплачують податки, через що страждає столичний бюджет. За оцінками Асоціації операторів ринку нафтопродуктів України, за вісім місяців 2015 року столичний бюджет недоотримав 100 млн. грн.

“У квітні 2015 року Київрада створила тимчасову контрольну комісію, яка займалася перевіркою АГЗС. У результаті її роботи було демонтовано більше 20 нелегальних автомобільних газозаправних станцій. Проте, робота комісії була зупинена, а більшість із демонтованих станцій відновили свою роботу в інших місцях. М'якість покарання за порушення дозволяє нелегальним продавцям оперативно повертатись і надалі провадити незаконну діяльність. Вирішити цю проблему можна тільки шляхом активних заходів, які будуть спрямовані на підвищення безпеки громадян і протидію тіньовому бізнесу. Тобто ми повинні забезпечити демонтаж незаконних заправок та постійний контроль за тим, аби вони не виникали в інших місцях”, — констатує депутат Київради Вадим Васильчук, який є суб'єктом подання даного рішення.

До складу ТКК увійдуть 13 депутатів Київради, очолить її Вадим Васильчук. Діятиме тимчасова контрольна комісія протягом шести місяців з моменту створення. Попередній звіт про виконану роботу депутати мають представити уже після першого місяця своєї діяльності.

Відповідний проект рішення мають ще затвердити на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]