Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Регламентна комісія звернулася до Київського міського голови щодо проведення конкурсу на посади працівників КМДА

27 травня 2016 року

Регламентна комісія звернулася до Київського міського голови щодо проведення конкурсу на посади працівників КМДА

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики депутати погодили із зауваженнями проект Положення про Департамент фінансів виконавчого органу Київради (КМДА).

“Виконавчим органом Київради є Київська міська державна адміністрація, яка паралельно виконує функції державної виконавчої влади, що є особливістю здійснення виконавчої влади в місті Києві. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», структурні підрозділи виконавчого органу ради є підзвітними і підконтрольними раді. У проекті Положення про Департамент фінансів закріплено підзвітність і підконтрольність Київраді, проте не визначено форми такої підконтрольності та підзвітності”, — зауважив голова регламентної комісії Олег Макаров.

Відповідно комісія запропонувала доповнити проект Положення новим пунктом 10.17 наступного змісту: «Звітує про діяльність Департаменту перед постійною комісією Київради, до функціональної спрямованості якої належать питання бюджету міста Києва, а також постійною комісією Київради, до функціональної спрямованості якої належить питання взаємодії Київської міської ради та виконавчого органу Київради (КМДА) на їх вимогу, але не рідше одного разу на рік».

Також запропоновано пункт 8 проекту Положення викласти в такій редакції: «Департамент очолює директор, який призначається на посаду та звільняється з посади Київським міським головою у встановленому законодавством порядку».

Окрім того, постійна комісія Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики вирішила направити лист до Київського міського голови з пропозицією невідкладно вжити заходів щодо розробки положення про порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби в органах місцевого самоврядування у виконавчому органі Київради (КМДА).

“Призначення посадовців Київської міської державної адміністрації за результатами неупередженого конкурсного відбору – це важливий крок до створення високоефективної та прозорої системи управління в місті Києві”, переконаний голова регламентної комісії Олег Макаров.

Проект Положення про департамент фінансів має також погодити постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]