Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів триватиме до 9 червня в додатку «Київ Цифровий»

07 травня 2022 року, 17:50

Рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами, планують подовжити до 9 червня цього року та провести в додатку «Київ Цифровий». Такий проєкт рішення вже зареєстровано в Київській міській раді.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, до секретаріату надійшло понад 1600 листів від представників громадськості, народних депутатів України, депутатів Київської міської ради та суб’єктів різних форм господарювання, в яких викладено понад 12 000 пропозицій щодо перейменувань міських об’єктів.

«У столиці топонімічні об’єкти, назви яких пов’язані з росією та її сателітами, нав’язують нам спаплюжену нацистами, викривлену історію та культуру. У час повномасштабного військового вторгнення на територію України ми маємо назавжди позбутись сумнівних та хибних знаків російсько-української дружби. Наразі кияни вже надіслали тисячі пропозицій щодо перейменувань міських об’єктів, які ми фахово розглянемо та систематизуємо. Згодом саме представники територіальної громади міста Києва визначать нові назви вулиць, провулків, алей, проспектів та шосе шляхом рейтингового електронного голосування. Депутатський корпус Київської міської ради виступає на захист інтересів мешканців та прийматиме рішення щодо перейменувань виключно на основі отриманих результатів голосування», – зазначив Володимир Бондаренко.

Він додав, що голосування має відбуватись із дотриманням принципів публічності та прозорості, тому Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА буде доручено провести електронне рейтингове голосування в додатку «Київ Цифровий» із обов’язковою верифікацією киян через BankID.

Нагадаємо, що для завершення дерусифікації депутатський корпус Київської міської ради прийняв 15 квітня рішення, яке передбачає на час дії воєнного стану застосування особливої процедури перейменування міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]