Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Результат інспектування в районах: після демонтажу МАФів на місцях має бути виконаний благоустрій та озеленення (+фото)

01 травня 2023 року, 17:05

Сьогодні столична влада розпочала інспектування районів для перевірки благоустрою та чистоти після демонтажу незаконних МАФів. Фахова комісія відвідала Шевченківський і Святошинський райони, де протягом останніх місяців найбільш активно демонтували незаконні тимчасові споруди. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

«Ми говоримо про комплексний підхід до основних видів благоустрою. Рада оборони прийняла рішення про демонтаж МАФів на евакуаційних шляхах, насамперед, біля станцій метрополітену. Крім того, належний стан благоустрою – один із важливих пріоритетів нашої роботи. Особливо це стосується в’їздів у місто: вони, як і решта територій міста, мають бути чистими, охайними та без звалищ», – зауважив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Так, у Шевченківському районі, де біля станції метро «Політехнічний інститут» демонтовано  МАФи, вже  створено сквер. Також зелену зону облаштовують біля станції метро «Шулявська».

За словами Петра Пантелеєва, наступним проєктом буде Берестейський проспект.

«Ця магістраль – головний вʼїзд до Києва із західного напрямку. Вона повинна бути впорядкована відповідно до європейських стандартів, а не бути територією, де постійно накопичується сміття, і люди скаржаться на антисанітарію», – пояснив заступник голови КМДА.

Він нагадав, що деякі об’єкти уже приведені до ладу: біля станції метро «Політехнічний інститут», де завершено роботи з  благоустрою та облаштовано цивілізований громадський простір, та біля станції «Героїв Дніпра» на Оболоні.

«Біля станції метро «Героїв Дніпра» – планується комплексний благоустрій. Маємо проєкт, виділено кошти. І цього року там з’явиться якісно спланована красива зелена зона», – розповів Петро Пантелеєв.

Інспектування районів щодо стану благоустрою та чистоти (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]