Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

РІШЕННЯ СКАСОВАНО. У секретаріаті Київради створили Управління з питань децентралізації та розвитку місцевого самоврядування

27 жовтня 2016 року

У секретаріаті Київради створили Управління з питань децентралізації та розвитку місцевого самоврядування

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення Київради від 1 грудня 2015 року №5/5 “Про затвердження структури та загальної чисельності секретаріату Київської міської ради”.

Рішення передбачає створення структурного підрозділу секретаріату Київради “Управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків” . У відповідному управлінні працюватиме 15 співробітників. Складатиметься воно з двох відділів — з питань децентралізації та з питань розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Новостворене управління працюватиме з електронними зверненнями громадян, займатиметься проведенням громадських слухань, взаємодіятиме з громадою у побудові нового європейського діалогу між владою та суспільством.

За словами заступника міського голови — секретаря Київради, відповідне Управління у столиці створюється за прикладом Скандинавських країн, де уже десятки років питаннями взаємодії з громадою займаються спеціальні відділи.

“Це буде управління, яке по своїй суті відповідатиме за якісний фідбек з громадою. Відділи вирішуватимуть нагальні потреби міста у частині громадських ініціатив, а також забезпечуватимуть розвиток місцевого самоврядування у столиці. Влітку вивчав досвід Швеції та Фінляндії у цьому питанні. Іноземні колеги рекомендували створити аналогічне представництво у Києві, аби влада мала змогу дослухатися до думки громади, враховувати настрій та побажання містян. Тепер таке управління у нас буде. І, переконаний, кияни отримуватимуть якісні сервіси”, - зазначив Володимир Прокопів.

Створення нового управління підтримали 84 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]