Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Різдво з любов’ю до української мови: 4 грудня стартує онлайн-курс від проєкту «Єдині»

28 листопада 2023 року, 13:07

Ведуча «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко запрошує на курс підтримки в переході на українську мову, який стартує 4 грудня. Про це повідомляє організатор – Всеукраїнський рух «Єдині».

«Я бажаю кожному з нас – і тому, хто лише починає вивчати, і тому, хто продовжує збагачувати свою мову – щодня закохуватися в її слова, смакувати вимову й відкривати для себе фантастичних українських письменників і поетів. Те, що хтось із нас не знає української, є наслідком зросійщення нашої землі. Якщо б українська мова не була такою важливою, то її б ніколи не забороняли понад 100 разів за останні 350 років! Але ми маємо своє сильне коріння і силу поколінь. Мова – це ще одна наша зброя в боротьбі за мир в Україні», – вважає амбасадорка 20-го курсу Валентина Хамайко.

Курси абсолютно безоплатні. Тривалість навчання – 28 днів. Долучитися можна з будь-якої точки світу. Реєстрація – на сайті проєкту: https://yedyni.org/.

Довідково.

Курси Руху «Єдині» вже пройшли близько 102 тисяч людей, які успішно подолали і мовний, і психологічний бар’єри.

Із липня 2023 року команда «Єдині» збільшує кількість розмовних клубів української мови наживо на деокупованих територіях: на Херсонщині та Харківщині. Наразі учасники курсів практикують українську в Балаклії, Чугуєві, Дергачах, Пісочині, Первомайському та Харкові, а також у Херсоні й селах Благодатне, Киселівка, Миролюбівка, Чорнобаївка, Велика Олександрівка.

Загалом відбулось понад 3 550 зустрічей розмовних клубів української мови. Також до руху «Єдині» вже долучились 22 зіркових амбасадори, 35 членів команди та 500 волонтерів, 314 модераторів розмовних клубів пройшли сертифікацію і провели групові заняття.

Відбулося 12 граматичних курсів української, проведено понад 90 унікальних вебінарів із лідерами думок і психологами, тривають 55 розмовних клубів на тиждень та онлайн-ресурси комунікації з учнями – у 8-ми соцмережах.

Соціальні мережі проєкту:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]