Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Робота Інспекції з паркування паралізована – керівництво повідомили про підозру

16 серпня 2021 року, 14:03

Міністерство внутрішніх справ спільно з Генеральною прокуратурою повідомили про підозру керівництво і низку працівників Інспекції з паркування, підпорядкованої Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА. Роботу Інспекції паралізовано. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму телеграм-каналі.

Він також зазначив, що розслідування стосується подій 2019-2020 років.

«Мене поінформовано, що наразі Інспекція обезголовлена і практично паралізована. Сервери і робочі станції Інспекції вилучені. Евакуація автомобілів, які суттєво перешкоджають дорожньому руху, не здійснюється. Водії безкарно паркуються на тротуарах і смугах громадського транспорту», – зауважив заступник голови КМДА.

За його словами, згідно з відкритими слідством документами, Національна поліція України перевіряє факти нібито перевищення службового становища керівництвом Інспекції у 2019-2020 рр.

«Київська міська державна адміністрація відкрита до органів досудового розслідування, – наголосив Костянтин Усов. – Діє принцип повної готовності до співпраці з правоохоронцями. Водночас необхідно якнайшвидше відновити діяльність Інспекції. Хаос на вулицях, безлад на в’їздах у лікарні, запарковані смуги громадського транспорту і анархія на пішохідних переходах – неприпустимі».

Як відомо, 13 серпня співробітники Головного слідчого управління Національної поліції провели обшуки у приміщеннях КП «Київтранспарксервіс», Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та приміщеннях компаній, які надають послуги з евакуації.

У КМДА такі масові обшуки вважають політичною акцією і системним тиском на міську владу з метою її дискредитації. Адже паралізована робота комунальних підприємств і структурних підрозділів КМДА створює перешкоди для втілення важливих для міста та киян проєктів.

Принагідно зауважимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено судом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]