Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Роботодавці, що мають борги перед працівниками, мають якнайшвидше погасити зобов’язання – Марина Хонда

01 березня 2019 року, 16:15

Незалежно від форми власності, київські підприємства-боржники мають погасити свої зобов’язання перед працівниками. На цьому під час засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати наголосила заступник голови КМДА Марина Хонда.

«Для нас немає різниці – яка форма власності у підприємства-боржника. Бо кияни, де б вони не працювали, мають отримувати зарплатню своєчасно. На сьогодні за попередніми статистичними даними сума боргу із заробітної плати у Києві склав понад 145 млн грн. Основне завдання комісії – простимулювати боржників погасити свої зобов’язання перед співробітниками», – наголосила Марина Хонда.

Вона зазначила, що у Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста, та на комунальних підприємствах.

Разом з ти, за даними Департаменту соціальної політики КМДА, 34 держані та 34 приватні підприємства мають заборгованість 87,6 млн грн та 57,7 млн грн відповідно.

Варто зазначити, що протягом січня 2018 року у повному обсязі погасило борги із заробітної плати 21 підприємство на загальну суму 19,7 млн грн та на 7 підприємствах відбулось її зменшення на суму майже 2,7 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]