Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розмитнити вантаж у Київському річковому порту можна буде цілодобово

04 серпня 2017 року, 12:53

Підрозділи митного оформлення митного посту «Західний» у річковому порту «Київ» із 7 серпня працюватимуть цілодобово. Про це повідомив в.о. начальника Київської міської митниці Державної фіскальної служби України, до зони відповідальності якої входить зазначений митний пост, Сергій Тупальський.

За його словами, перші три місяці такий графік відпрацьовуватиметься у тестовому режимі. З 2018 року режим 24/7 планується зробити постійним.

«Така ініціатива з’явилася після консультацій із бізнесом, власниками терміналу та контролюючими органами. Дуже вдячний Мирославу Продану (в.о. голови Державної фіскальної служби України) за те, що він дав Київській митниці «зелене світло» на цей експеримент», – додав Сергій Тупальський.

Він зауважив, що бізнес і громада Києва дістануть низку переваг від введення нового режиму роботи поста. Зокрема, бізнес отримає більш оперативну логістику, що означає відсутність псування товарів і харчових продуктів у літній час. Крім того, це дасть змогу знизити навантаження на дороги загального користування в Києві.

«Ми знімаємо навантаження вдень, коли вантажівкам, згідно з розпорядженням КМДА, не можна пересуватися містом. І знімаємо навантаження рано вранці та ввечері. Тепер можна вільно приїхати уночі та не займати чергу на ранок, а відразу пройти митне оформлення», – наголосив Сергій Тупальський.

При цьому експеримент із 24-годинного режиму роботи митного поста «Західний» буде реалізований діючими працівниками посту, що забезпечить більш раціональне використання кадрового складу.

«Упевнений, що завдяки професіоналізму співробітників посту експеримент буде вдалим», – резюмував Сергій Тупальський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]