Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Самолікування та відмова від звернення до лікаря – найчастіша причина небезпечних ускладнень інфекційних хвороб – Валентина Гінзбург

18 січня 2019 року, 16:46

Самолікування та відмова від звернення до лікаря – найчастіша причина небезпечних для життя та здоров’я наслідків інфекційних хвороб. Про це киянам укотре нагадала директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«У першу чергу, наразі йдеться про такі хвороби як грип та кір, зріст захворюваності на які сьогодні спостерігається в усій Україні та у столиці», – зауважила вона.

Директор Департаменту наголосила, що вчасно поставлений діагноз, виконання рекомендацій лікаря та контроль із боку медиків за перебігом хвороби значно знижують ризики виникнення небезпечних станів.

«Якщо ви захворіли, спостерігаєте у себе такі симптоми як: висока температура тіла, головний біль, нежить, кашель, ломота у тілі, висипання – не займайтеся самолікуванням, негайно зверніться до лікаря. А потім – суворо дотримуйтеся призначеної ним схеми лікування та професійних порад. І в жодному разі не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо медики вбачають у цьому необхідність», – наголосила Валентина Гінзбург.

Також вона повідомила, що зважаючи на наявні звернення громадян щодо відмови лікарів первинної ланки в обслуговуванні викликів за місцем проживання, Департамент охорони здоров’я м. Києва наголосив керівникам закладів охорони здоров’я первинної ланки на тому, що лікар несе персональну відповідальність за прийняття рішення щодо відмови відвідування хворого вдома, оскільки чинні нормативні документи не скасовують виклики лікаря до пацієнта за місцем проживання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]