Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ще сто легальних об’єктів пересувної торгівлі позначать голограмами

05 жовтня 2018 року, 16:30

У столиці впроваджується проект із голографічної візуалізації законно розміщених об’єктів пересувної торгівлі. Наразі голограмами вже позначено більше 80 об’єктів у Печерському, Голосіївському, Оболонському, Деснянському та Шевченківському районах Києва. Зокрема, точки, розташовані біля станцій метро «Арсенальна», «Дружби народів», «Палац спорту» та «Оболонь». Про це повідомили у комунальному підприємстві «Міський магазин».

Нагадаємо, спеціальна голограма, розміщена, наприклад, на автовізку чи автоав’ярні, є підтвердженням наявності дозвільних документів на розміщення та торгівлю. Тобто у такий спосіб позначаються засоби вуличної пересувної торгівлі згідно договору, укладеного з комунальним підприємством «Міський магазин», яке визначено відповідальним за організацію та роботу пересувної та сезонної дрібнороздрібної торгівлі у Києві.

За словами директора КП «Міський магазин» Андрія Андрущенка, наявність голограм на засобах легальної торгівлі – це дієвий інструмент контролю з боку громади щодо законності розміщення будь-якого засобу пересувної торгівлі у столиці.

«Також це додатковий запобіжний засіб проти торгівлі у невстановлених місцях, яка не лише псує естетичний вигляд міста, а ще і є небезпечною для здоров’я киян та гостей міста», – переконаний він.

Як зазначають у комунальному підприємстві, наразі всі легальні точки розміщення засобів пересувної та об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі міста Києва позначено на спеціально розробленій Google-мапі, згідно затвердженої схеми.

Перевірити наявність законних підстав розміщення автокафе, автокав’ярні чи лавки-причіпа на вулицях столиці можна також за посиланням: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=14-Dv5emIVZphn6xSYiWct1ioRtU&ll=50.42735584901518%2C30.53880479213285&z=20

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]