Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Щосуботи кияни-учасники АТО можуть проходити позачергові обстеження у Київському міському консультативно-діагностичному центрі – Валентина Гінзбург

03 березня 2018 року, 15:50

Щосуботи кияни-учасники АТО можуть за направленнями проходити позачергові обстеження у Київському міському консультативно-діагностичному центрі. Відповідний наказ підписано у Департаменті охорони здоров’я.

За словами директора Департаменту Валентини Гінзбург, така можливість існує з листопада минулого року, і нею користуються учасники антитерористичної операції, які мешкають у столиці.

«Безумовно, кожен із наших захисників може будь-коли прийти у будь-який медичний заклад. Проте для зручності було прийняте рішення виділити для їх обслуговування ще й окремий день. Гадаю, що така додаткова можливість сприятиме ранньому виявленню, профілактиці захворювань, і взагалі – здоров’ю людей, які ризикували та продовжують ризикувати своїм життям заради миру в нашій країні», – наголосила Валентина Гінзбург.

Вона також нагадала, що в столиці на базі Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни працює Реабілітаційний центр мультидисциплінарного профілю для надання медичної та реабілітаційної допомоги учасникам антитерористичної операції з ураженням нервової системи, посттравматичними ураженнями опорно-рухового апарату, зокрема, хворим, які отримали спінальну травму або психосоматичні розлади внаслідок психотравми.

«Минулого року в Центрі проліковано 660 учасників АТО. Усього ж у комунальних закладах охорони здоров’я протягом 2017 року обстежено та проліковано понад 5 тисяч осіб, постраждалих у зоні проведення антитерористичної операції», – розповіла Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]