Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сім’ї загиблих киян-учасників АТО отримуватимуть грошову компенсацію заміcть землі

07 лютого 2019 року

Сім’ї загиблих киян-учасників АТО отримуватимуть грошову компенсацію заміcть землі

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про надання матеріальної виплати сім’ям загиблих киян-учасників АТО заміcть землі.

Наразі Київ немає можливості задовольнити необхідні потреби в отриманні земельних ділянок, оскільки в столиці обмежені земельні ресурси. З огляду на це, міська влада пропонуватиме сім’ям загиблих киян-учасників АТО грошову компенсацію заміcть землі. Виплати становитимуть 400 прожиткових мінімумів. 

«Київ – перше і єдине місто в Україні, яке пропонує і – переконаний – реалізує таку ініціативу. Столична влада має намір віднайти кошти, щоб виплатити матеріальну допомогу – як компенсацію за земельні ділянки для будівництва і обслуговування індивідуального житлового будинку, господарських будівель і споруд», – наголосив мер Києва Віталій Кличко.

Сьогодні в місті налічується 363 сім’ї загиблих киян-учасників АТО. Із них близько 140  вже отримали земельні ділянки. Задовольнити законне право решти для столиці вкрай складно.

«Ми проводили консультації і з родинами загиблих, і з учасниками АТО. Вони підтримують ідею матеріальної компенсації замість земельних ділянок. Окрім того, ті сім’ї, які вже отримали ділянки, можуть передати їх до комунальної власності міста,  а натомість отримати грошову допомогу. Це важливо, бо не всі сім’ї, які отримали землю, мають можливість її облаштувати», – підкреслив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

Міська рада має включити видатки на реалізацію відповідних виплат до бюджету столиці на 2019 рік.

Рішення підтримали 91 депутат Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]