Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Символ надії: у Києві висадять близько 30 000 насінин дерева гінкго, відомого своєю унікальною стійкістю (+фото)

31 березня 2023 року, 12:07

Київ отримав від німецького мецената близько 30 000 штук насіння дерева гінкго, що належить до найдавніших видів та вважається символом надії через неймовірну стійкість. Київські комунальники створять найкращі умови проростання рослин у теплицях і в подальшому висадять у міських парках та скверах. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

«Дерево гінкго недарма вважається символом незламності та надії, адже воно стійке до забруднення повітря, хвороб, комах, грибків, вогню та навіть радіації. Саджанці, які виростуть із насіння гінкго, ми висадимо у столичних парках та скверах на честь усіх захисників України, які щоденним подвигом демонструють стійкість та героїзм, наближуючи нашу перемогу», – зазначив Олександр Возний.

За його словами, насіння Київ отримав від німецького мецената та підприємця Пітера Стірнола. З допомогою благодійного організації «Український благодійний фонд «Терра Віта» Пітер Стірнол організував передачу в Україну 30 000 штук насіння гінкго, аби допомогти флорі країни, яка також потерпає від повномасштабного вторгнення.

Олександр Возний також нагадав, що гінкго було улюбленим деревом загиблого на війні молодого київського арбориста Семена Обломея. Семен був студентом 3-го курсу Національного університету біоресурсів і природокористування і хотів пов’язати своє життя з лісом. У пам’ять про Семена у Києві був організований стипендіальний фонд, який має на меті допомогти отримати фахову сертифікацію арбориста – фахівця з обслуговування та догляду за деревами.

Нагадаємо, у минулому році у Києві попри воєнний стан було висаджено 5 994 дерев, понад 61 000 кущів та 7,3 млн квітів. Значну частину рослин місто отримало завдяки меценатській допомозі.

Висадження насіння гінкго у теплицях

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]