Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Служба зайнятості запустила онлайн-платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри

24 жовтня 2018 року, 13:37

Державна служба зайнятості запустила онлайн-платформу із професійної орієнтації та розвитку кар’єри, яка допомагає у виборі професії. Про це повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

Користувачам платформи пропонують пройти тестування Soft Skills. Зокрема, тест на тайм-менеджемент, комунікабельність, вміння працювати в команді, стресостійкість тощо.

Платформа Державної служби зайнятості з професійної орієнтації та розвитку кар’єри створена із метою наближення профорієнтаційних послуг центрів зайнятості до всіх, хто планує свій професійний шлях. Зареєстрованому користувачу надається можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації у дистанційному форматі без відвідування центру зайнятості та зробити власну профорієнтацію.

Окрім того, цього року служба зайнятості започатковує безкоштовну професійну діагностику старшокласників шкіл, що допоможе визначити здібності і обрати ту професію, до якої є найбільша схильність. Відповідну програму проводитимуть центри зайнятості.

Як зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич, сьогодні серед зареєстрованих безробітних 88% осіб мають вищу освіту, натомість на ринку є нестача робітничих професій.

«Саме тому задля економічного та соціального розвитку держави необхідно проводити профорієнтаційну роботу із молоддю щодо вибору професій, затребуваних на ринку праці», – додав він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]