Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сьогодні день відмови від поліетилену: місто закликає торгівельні мережі поступово віддавати перевагу більш екологічним пакетам (+фото)

03 липня 2020 року, 16:33

Міська влада планує звернутися до торгівельних мереж із закликом поступової відмови від поліетиленових пакетів та заміни на більш екологічні аналоги. Це, наприклад, можуть бути біорозчинні пакети, які також придатні для компостування, багаторазові торбинки, які стають дедалі популярнішими. Адже звичайний поліетилен наносить непоправну шкоду екології тривалим періодом розкладання – кілька сотень років, а також забруднюють ґрунт і воду шкідливими продуктами розпаду. Про це сьогодні, у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів, заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що наразі є гідна заміна шкідливому поліетилену у вигляді біопакетів та багаторазових торбинок.

«Сьогодні я побував на одному з підприємств у Києві, яке активно впроваджує ідеї екологічних побутових товарів. Усе більше виробників, які здатні запропонувати альтернативу поліетилену. Пакети та одноразовий посуд можуть виробляти з різних видів крохмалю, і період розпаду такої продукції скорочується до кількох тижнів замість кількасот років», – пояснив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв зауважив, що Київ активно впроваджує екологічні проекти, зокрема, знижуючи обсяги відходів, що потрапляють на полігон. У столиці існує мережа контейнерів для роздільного збору відходів, яка вже налічує понад 3,5 тисячі одиниць.

«Нам важливо не лише раціонально утилізувати відходи, але й поступово зменшувати їхнє утворення, впливати на генерацію «правильних» відходів, які б менше забруднювали навколишнє середовище. Тому ми звернемось до всіх торгівельних мереж, які в рамках доброї волі можуть долучитися до загальноміського тренду відмови від поліетилену», – сказав Петро Пантелеєв.

Він нагадав: щороку Київ закликає приєднатися до акції «День без поліетилену», мета якої – сформувати нову екологічну поведінку та привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів.

Адже за даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому щорічно до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, в тому числі, поліетиленових пакетів. У середньому період розкладу одного пакету – 100-200 і більше років.

Візит до столичного підприємства, яке активно впроваджує ідеї екологічних побутових товарів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]