Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сьогодні о 19:00 програмний директор StartupAmsterdam поділиться з Києвом досвідом розвитку голландської екосистеми технологічного підприємництва

15 лютого 2017 року, 17:48

Сьогодні, 15 лютого, о 19:00 програмний директор StartupAmsterdam, автор книжки «Місто стартапів: роль місцевої влади в побудові підприємницьких екосистем» Рубен Ньювенхауз виступить у КМДА в рамках публічної дискусії «Місто Стартапів: шлях до клубу європейських стартап-столиць».

Завдяки розвитку стартап-екосистеми, успішним зразком якої є Амстердам, у 2015 році стартапи створили 21% нових робочих місць у Нідерландах. Рубен Ньювенхауз представить досвід Амстердама у розвитку міської стартап-екосистеми, яка працює на користь усіх мешканців, та розкаже про механізм і принципи її створення.

У дискусії також візьмуть участь: Дмитро Шимків –заступник Глави Адміністрації Президента України; Андрій Колодюк – голова спостережної ради UVCA; Денис Довгополий – президент акселератора GrowthUp; Ірина Озимок – керівник Програми місцевого економічного розвитку «Western NIS Enterprise Fund»; Роман Зінченко – голова правління ГО «Greencubator»; Юрій Назаров – радник Київського міського голови і куратор програми Kyiv Smart City.

У рамках заходу також презентують українське видання книжки «Місто стартапів: роль місцевої влади в побудові підприємницьких екосистем».

Участь у заході безкоштовна за умови реєстрації.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, Колонна зала КМДА.

Додаткова інформація: [email protected] (Ірина Озимок) та/або [email protected] (Роман Зінченко).

 

Довідково.

«Місто Стартапів» – це методологія побудови середовища (екосистеми) для розвитку стартапів і розкриття підприємницьких талантів у місті, написана на основі власного досвіду засновникам StartupAmsterdam. Книжку переклала та видала громадська організація «Greencubator» – громадська організація, яка ставить собі за мету розвиток енергетичного підприємства й екосистеми для зеленої економіки та енергостартапів за підтримки Wester NIS Enterprise Fund і народного депутата Ярослава Маркевича. Книжка буде корисна представникам міської влади, стартап-спільноті, хабам, бізнес-інкубаторам, акселераторам, університетам.

«Стартап-місто – це не лише місто стартапів. Це також місто інвесторів, університетів, технологічних компаній. Говорячи про Амстердам як місто стартапів, ми говоримо про усіх цих гравців. Тому, розробляючи програму розвитку стартап-міста, ми мусимо говорити про створення екосистеми», – сказав один із авторів книги Рубен Ньювенхайс під час свого виступу на Міжнародному конгресі мерів у Києві.

Публічна дискусія «Місто Стартапів: шлях до клубу європейських стартап-столиць» є спільною ініціативою «Greencubator» і «Western NIS Enterprise Fund».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]