Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Спілка Самаритян України у співпраці з КМДА та Посольством ФРН в Україні відкрила нові приміщення соціального центру «Особлива дитина» (+фото)

12 листопада 2021 року, 14:01

Київське об’єднання Спілки Самаритян України відкрило нові приміщення соціального центру «Особлива дитина», який надає послуги денного догляду та догляду вдома для дітей із інвалідністю. Нові приміщення дадуть змогу розширити коло отримувачів зазначених послуг. Участь у відкритті взяла заступниця голови КМДА Марина Хонда спільно з Надзвичайним та Повноважним Послом ФРН в Україні Анкою Фельдгузен.

«Місто вже давно успішно співпрацює зі Спілкою Самаритян України. Зокрема, вона однією із перших прийшла на допомогу соціально незахищеним киянам у період першого жорсткого локдауну. На сьогодні 80 дітей із інвалідністю отримують послугу догляду вдома, яку надає Амбулаторна мобільна служба Спілки Самаритян. Ще 20 дітей отримують у їхньому центрі послугу денного догляду. Діти мають можливість проходити різноманітні процедури додатково до основного курсу терапії, отримують п’ятиразове харчування. Центр також має інклюзивний дитячий ігровий майданчик. Розширення закладу дуже важливо як для самої організації і міста, так і для підопічних центру. Також я дуже вдячна посольству Німеччини в Україні за всебічну підтримку «самаритян» та наших міських ініціатив», – зазначила Марина Хонда. 

Ремонт та облаштування нових приміщень центру зроблено за підтримки Посольства ФРН в Україні, об’єднання «Міст до Києва» (м. Мюнхен), фонду «Ітцеля» та мерії міста Мюнхен.

Концепція соціального центру «Особлива дитина» також передбачає можливість тимчасового цілодобового перебування та догляд дітей із важкою формою інвалідності та інтелектуальними порушеннями, які не мають змоги піклуватися про себе самостійно.

  Також тимчасово перебувати в Центрі можуть і одинокі матері, які виховують дітей із невиліковними хворобами.

Одночасно цілодобово перебувати тут можуть не менш як 16 важкохворих дітей із інвалідністю та інтелектуальними порушеннями та не менш, як 12 одиноких матерів із дітьми, які мають невиліковні хвороби.

Відкриття нових приміщень соціального центру «Спілки Самаритян України»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]