Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Співробітники секретаріату Київради пройшли навчання з підготовки до національного спротиву

25 березня 2024 року, 16:27

Співробітники секретаріату Київради пройшли п’ятиденний курс навчання за напрямами: тактико-спеціальна підготовка, навички роботи з БпЛА, домедична підготовка, основи інженерної та психологічної підготовки. Відповідні сертифікати вручив керуючий справами секретаріату Київської міської ради Євген Ситніченко в Центрі підготовки до Національного спротиву КО «Муніципальна охорона».

Як зазначив Євген Ситніченко, подібні навчання в умовах війни потрібно пройти всім громадянам.

«Однією з ключових особливостей тренінгів у Центрі підготовки до Національного спротиву є велика різноманітність типів навчань. Від одноденних сесій до десятиденних інтенсивних курсів, де кожен учасник може знайти програму, що відповідає його потребам та рівню підготовки. Метою навчання є не лише передача спеціальних воєнних навичок, а й розвиток ментальної готовності до спільних дій у надзвичайних ситуаціях. Працівники різних підрозділів секретаріату Київради вже в перші дні навчань продемонстрували максимальну злагодженість, взаємозамінність та синхронність у виконанні тестових завдань із тактичної медицини, штурмі взводного опорного пункту, медичної евакуації пораненого в умовах бойових дій», – розповів Євген Ситніченко.

Як додав директор КО «Муніципальна охорона» Сергій Чернишев, до національного спротиву треба готуватися всім, постійно вдосконалювати свої військові навички, оскільки у країні, що воює, по-іншому не можна.

«Ми маємо розуміти, завжди може настати момент, коли кожному з нас треба буде стати до лав ЗСУ, адже іншого вибору вже не буде. Тому ми запрошуємо на навчання всіх охочих. Зокрема й депутатів», – наголосив Сергій Чернишев.

Довідково.

Торік у Центрі підготовки до Національного спротиву пройшли навчання близько 20 000 осіб. Навчання відбувається в умовах, максимально наближених до реальних, із використанням піротехніки, навчальних світло-шумових пристроїв тощо. Інструктори КО «Муніципальної охорони», які проводять навчання, мають бойовий досвід і спрямовують курсантів на здобуття практичних навичок при відпрацюванні різноманітних сценаріїв бойових ситуацій. Особлива увага приділяється формуванню відповідальності та згуртованості учасників.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]